Corona en uw reisverzekering

Stel: u wilt uw vakantie annuleren naar aanleiding van de Corona pandemie. Of u wilt weten of u aanspraak kan maken op uw annuleringsverzekering bij een te boeken vakantie. In dit artikel kijk ik naar de dekking die een annuleringsverzekering hiervoor geeft.

Allereerst: een annulering is in sommige situaties mogelijk. Er dient dan een code oranje of rood te zijn voor het gebied waar de reis naartoe zou gaan. Dit geldt op dit moment voor vrijwel alle landen. Hier treft u een zoekfunctie aan voor alle reisadviezen.

Let wel op: verzekeraars hanteren een streng beleid mbt annuleringen. Bijvoorbeeld DAK, waar wij veel mee werken, dekken een annulering indien de verzekering is afgesloten voor 27/2/2020 en de vakantie is geboekt vóórdat het negatieve reisadvies werd afgegeven. Een allrisk dekking dekt ook een annulering als er geen negatief reisadvies is afgegeven, maar ook alleen indien de reis werd geboekt voordat er Corona op de bestemming werd vastgesteld.

Kortom: bij boeking op dit moment zal een reisverzekering geen dekking geven als de reis onverhoopt niet doorgaat door Corona. Bij eerdere boekingen die niet door kunnen gaan is deze dekking er waarschijnlijk wel. Voor de zomervakantie kan dit overigens pas vlak voor vertrek worden vastgesteld; de kans is aanwezig dat het negatieve reisadvies wordt opgeheven en dan is er (uiteraard) geen dekking meer.

Uiteraard kunt u altijd met ons contact opnemen, mocht u aanspraak willen doen op dekking of een vraag hebben.