Ondernemer en hypotheek

Hypotheek voor ondernemers

Als ondernemer kan het krijgen van een hypotheek een aardige beproeving zijn. KleineStaarman Advies is gespecialiseerd in de advisering van ondernemers. Wij zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden (en onmogelijkheden) die u als ondernemer heeft wanneer u een woning wilt kopen. Ook gedeeld zakelijke panden (woon/winkel, woon/kantoor of woning met loods) bemiddelen we geregeld. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

Enkele misverstanden die wij vaak tegenkomen:

  • Als ondernemer heb ik 3 jaarcijfers nodig voor ik een hypotheek krijg. Dit was enkele jaren geleden nog het geval maar geldverstrekkers zijn hier veel soepeler in geworden. Wij hebben onlangs een ondernemer kunnen helpen die nog maar 8 maanden bezig was. Er is meer mogelijk dan u denkt.
  • Voorbereiding is niet nodig. Onjuist. Het is zeer verstandig tijdig aandacht te geven aan uw woonwensen. Uw accountant heeft vaak enige tijd nodig om cijfers op te stellen. Het kan zijn dat wachten tot het begin van het nieuwe jaar een (veel) hogere hypotheek oplevert. Kortom, begin ruim tevoren zodat u de aankoop kunt plannen.
  • Als mijn huisbank het niet doet, vergeet het dan maar. Jammer! Want er zijn grote verschillen in de wijze waarop geldverstrekkers de mogelijkheden voor ondernemers bepalen. Het ondernemersinkomen wordt op verschillende manieren vastgesteld, sommige geldverstrekkers verstrekken bijvoorbeeld slechts 90% van de waarde van woning.

 

Tot slot: een hypotheek is voor een ondernemer vaak ook een belangrijk onderdeel van zijn/ haar pensioen. Wij bespreken ook deze mogelijkheden graag met u.

Ook ondernemers bieden we de mogelijkheid om een ori├źnterend en vrijblijvend gesprek met ons aan te gaan. Neem gerust contact op!