Doorstromer

Heeft u een nieuwe woning op het oog? Dit roept veel vragen op bij woningzoekers. Kan ik dit betalen? Krijg ik de hypotheek? En wat worden mijn nieuwe maandlasten? KleineStaarman Advies heeft al tientallen woningzoekers geholpen bij de verhuizing van de huidige woning naar een nieuwe droomwoning. Wij weten exact welke mogelijkheden er zijn en werken samen met ruim 20 geldverstrekkers, allemaal met hun eigen unieke aanbod.

Huis verkopen en een nieuw huis kopen

Een paar punten waar we vaak vragen over krijgen:

  • De overwaarde van de oude woning is nodig voor de nieuwe. Echter, de oude woning is nog niet verkocht. Wat nu? De oplossing hiervoor is een overbruggingshypotheek. Hiermee wordt als het ware een voorschot genomen op de overwaarde. Geldverstrekkers stellen verschillende voorwaarden hieraan, dit is een kwestie van maatwerk.
  • De oude hypotheek is deels aflossingsvrij. Mag dit meegenomen worden naar de nieuwe woning? En zit ik dan vast aan mijn oude geldverstrekker? Een aflossingsvrije hypotheek mag wel degelijk meegenomen worden naar een nieuwe woning. Hier zijn wel (fiscale en bancaire) voorwaarden aan verbonden. Het is zeker mogelijk de aflossingsvrije hypotheek elders voort te zetten. U zit dus niet vast aan de oude geldverstrekker.
  • Is een aflossingsvrije hypotheek verstandig? Het antwoord hierop is: dat hangt van de situatie af. Een aflossingsvrije hypotheek met beperkte lasten die na pensioen goed zijn op te brengen hoeft niet onverstandig te zijn. Wij adviseren u hier graag over.

 

Onze dienstverlening start altijd met een vrijblijvende oriëntatie, bij u thuis of bij ons op kantoor. Wilt u eens kijken welke mogelijkheden er voor u zijn, of heeft u een leuke woning op het oog? Neem dan contact op en we plannen een afspraak in!